Paie de băut din paie de cereale: simplu, natural și ecologic.
Acasă Pai din Pai Paiul din Pai – singura alternativă sustenabilă și sănătoasă

Paiul din Pai – singura alternativă sustenabilă și sănătoasă

Fii eco-responsabil!

de paidinpai
Paiul din Pai - singura alternativă sustenabilă și sănătoasă

Ținând cont ca paiele din plastic au fost interzise din iulie 2021 in cadrul UE conform Directivei (UE) 2019/904 și interzise în România conform OG 6/2021, paiul din pai natural reprezinta cea mai buna alternativa pentru mediu, dar și cea mai sănătoasă pentru populație dacă ținem cont că paiele din hârtie presupun procese chimice și adezivi ce intră în băuturi la înmuierea hârtiei.

Un studiu efectuat de cercetătorii belgieni, publicat în jurnalul Food Additives and Contaminants, a descoperit că majoritatea paielelor de băut, în special cele din hârtie și bambus, conțin substanțe chimice perfluoroalchilate și polifluoroalchilate (PFAS), substanțe ce pot fi dăunătoare. Aceste substanțe pot rămâne în organism și se acumulează în timp. Studiul a fost făcut pe 39 de sortimente de paie de băut din cinci materiale: hârtie, oţel inoxidabil, bambus, sticlă, şi plastic. 69% din mărcile testate conţineau PFAS. Paiele din hârtie prezentau cel mai mare risc de PFAS, aceste substanţe chimice fiind detectate în 90% dintre mărcile testate.

Paiul din pai este natural și reprezintă o resursă regenerabilă. Materia primă este 100% naturală și nu implică deșeuri, resturile sunt biodegradabile în câteva săptămâni și pot fi folosite la hrănirea animalelor sau pentru a acoperi solul și pentru a ajuta la reținerea umidității și la suprimarea buruienilor pentru următoarea cultură.

Producerea paiului tău de băut din grâu, orz, secară implică recoltarea tulpinilor integrale, fără măcinare, fără combina agricolă; aceste tulpini sunt apoi legate în snopi, culese de pe câmp cu brațele, depozitate, tăiate manual la dimensiunea necesară paiului tău de băut și selectate, curățate de noduri și eventuale resturi, spălate, sterilizate, ambalate cu o nouă etapa de selecție a produsului final pentru a oferi o calitate superioară clienților noștri; ambalarea se face în cutii de carton cu autoformare reciclabile, ce nu implică consum de plastic sau adezivi pentru lipire.

Acest tip de “producție artizanala” a paiului din pai nu implica procese chimice și contribuie la reducerea consumului de plastic. Întregul proces implică multă muncă manuală, consumatoare de timp, dar “Pai din Pai” face un pas mic pentru un om și un pas mare pentru omenire în inițiativa de eliminare a plasticului din mediul nostru înconjurător și din alimentația noastră.

Folosirea paielor din pai natural ca alternativă sustenabilă și sănătoasă la paiele din plastic este o opțiune excelentă din mai multe motive:

  1. Ecologică: Paiul din pai natural este o opțiune ecologică deoarece se bazează pe o resursă regenerabilă. Paiul este o plantă care crește rapid și nu necesită defrișarea pădurilor sau utilizarea altor resurse naturale finite. De asemenea, resturile de pai se descompun în mod natural în câteva săptămâni, fără a lăsa urme dăunătoare în mediu.
  2. Lipsită de substanțe chimice dăunătoare: Așa cum am menționat în studiul belgian, paiele din hârtie și bambus pot conține substanțe chimice perfluoroalchilate și polifluoroalchilate (PFAS), care pot fi dăunătoare sănătății. Paiul din pai natural este o opțiune complet lipsită de astfel de substanțe chimice, deoarece nu necesită procese chimice de producție sau adezivi pentru a fi fabricat.
  3. Reducerea consumului de plastic: Interzicerea paieilor din plastic în cadrul UE și în România a fost o măsură importantă pentru a reduce poluarea mediului înconjurător. Folosirea paielor din pai natural contribuie la reducerea consumului de plastic și la prevenirea impactului negativ al acestuia asupra ecosistemelor și sănătății umane.
  4. Resursă locală și sustenabilă: Paiul din pai natural poate fi cultivat local și poate susține comunitățile agricole locale. Acest lucru contribuie la stimularea economiei locale și la reducerea amprentei de carbon asociate cu transportul de produse de la distanțe mari.
  5. Producție tradițională: Procesul de producție al paielelor din pai natural implică multă muncă manuală și nu necesită utilizarea de mașini sau procese chimice. Aceasta poate ajuta la menținerea tradițiilor și a metodelor de producție mai puțin intensive din punct de vedere industrial.

În concluzie, paiul din pai natural reprezintă o alternativă excelentă și sustenabilă la paiele din plastic sau cele din hârtie, oferind beneficii atât pentru mediu, cât și pentru sănătatea umană.

Este important să promovăm astfel de alternative sustenabile și să ne educăm pentru a lua decizii mai bune în ceea ce privește produsele pe care le utilizăm în viața de zi cu zi. Utilizarea paielelor din pai natural este un exemplu concret de cum putem contribui la protejarea mediului și la îmbunătățirea sănătății noastre prin alegeri mai responsabile.

Citește și: https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/natura-si-mediu/studiu-de-ce-paiele-de-baut-ecologice-ar-putea-fi-la-fel-de-daunatoare-pentru-mediu-ca-si-cele-din-plastic-2479755

Articole similare

LASĂ UN COMENTARIU

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Fabricat in Romania

PAI DIN PAI SRL

CUI 48351944, J40/11279/2023 

Adresa: Strada Băneasa Nr. 27, Sat Dobromir, Comuna Dobromir, Jud, Constanța

Telefon: +40-759.702.207

© 2023 – 2024 – PaidinPai.ro. Toate drepturile rezervate. | Website by Croif Web Solutions.

Facem loc noii recolte!

In iulie ai 10% EXTRA DISCOUNT folosind codul: recoltanoua.

Grabeste-te si nu rata promotia!

X