Paie de băut din paie de cereale: simplu, natural și ecologic.
  • 0

    Nu ai niciun produs în coș.

Acasă Termeni și Condiții

Termeni și Condiții

Data ultimei actualizări: 22 Ianuarie 2024

  1. Definiții

 Termenii și condițiile generale prevăzute în continuare se vor aplica tuturor vânzărilor de bunuri de către Pai din Pai (este denumirea comercială a PAI DIN PAI S.R.L., persoană juridică de naționalitate română, având sediul social în București, Sectorul 2, Strada DOAMNA GHICA, Nr. 5, CAMERA 2, Bloc 3, Scara 3, Etaj 6, Ap. 107, având număr de ordine în Registrul Comerțului J40/11279/2023, cod unic de înregistrare fiscală 48351944), prin intermediul magazinului virtual www.paidinpai.ro către Cumpărător și pot fi modificate oricând de către Pai din Pai fără notificare prealabilă.

Astfel, următorii termeni vor însemna:

Vânzător – Pai din Pai.

Utilizator – orice persoană fizică care are vârsta peste 16 ani sau persoană juridică care are acces la Site și la Conținut, indiferent dacă își face sau nu un Cont în Site.

Cumpărător – orice Utilizator care efectuează o Comandă. Înregistrarea persoanelor fizice fără capacitate de exercițiu ori cu capacitate de exercițiu restrânsă ca Utilizatori înregistrați prin Cont ori plasarea de Comenzi prin intermediul Site-ului nu este permisă. Reprezentanții legali ai persoanelor anterior menționate sunt responsabili pentru oricare și toate prejudiciile cauzate de aceștia.

Utilizarea Site-ului și plasarea de Comenzi pe Site de către Utilizatori implică acceptarea necondiționată de către aceștia a clauzelor specifice Site-ului din secțiunea Termeni și Condiții. Utilizatorul își asumă obligația de a parcurge acești termeni cu atenție înainte de a utiliza Site-ul și/sau de a plasa Comenzi pe Site, orice informație cuprinsă în această secțiune neputând forma obiectul unei reclamații de nerespectare a obligației legale de informare.

Bunuri – orice produs listat pe Site, inclusiv produsele menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vânzător Cumpărătorului în temeiul Contractului încheiat.

Comandă – un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător, prin care Cumpărătorul transmite Vânzătorului, prin intermediul Site-ului, intenția sa de a achiziționa Bunuri de pe Site.

Contract – reprezintă contractul la distanță încheiat între Vânzător și Cumpărător, prin intermediul Site-ului, ca mijloc de comunicare la distanță, fără prezența fizică simultană a Vânzătorului și a Cumpărătorului, respectiv o Comandă confirmată de către Vânzător.

Coș – coșul de cumpărături – secțiunea din Site care permite Utilizatorului, indiferent dacă are sau nu Cont pe Site, să adauge Bunuri pe care dorește să le achiziționeze la momentul adăugării (pentru Utilizatorul care nu are Cont pe Site) sau la un moment ulterior (pentru Utilizatorul care are Cont pe Site); în cazul în care Bunurile nu sunt achiziționate la momentul adăugării prin efectuarea Comenzii, Cumpărătorul/Utilizatorul va beneficia de serviciul oferit de către Vânzător de urmărire a Bunurilor prin primirea de Comunicări Comerciale din partea acestuia.

Cont – secțiunea din Site formată dintr-o adresă de e-mail și o parolă care permite Utilizatorului care a urmat procedura de înregistrare pe Site transmiterea Comenzii și care conține informații despre Utilizator (adresa de e-mail, numele și prenumele, adresa de livrare/adresa de facturare, nr. de telefon, nickname) și istoricul lui în Site (Comenzi, cupoane etc.); Utilizatorul este responsabil și se va asigura că toate informațiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete și actualizate.

Campanie – acțiunea de a expune în scop comercial, un număr finit de Bunuri având un stoc limitat și predefinit, pentru o perioadă limitată de timp stabilită de către Vânzător.

Conținut:

  • toate datele și informațiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau accesate prin utilizarea unui echipament electronic, inclusiv articolele cu diverse informații din secțiunea “Blog” a Site-ului;
  • conținutul oricărui e-mail trimis Utilizatorilor/Cumpărătorilor de către Pai din Pai prin mijloace electronice și/sau orice alt mod de comunicare disponibil;
  • orice informație comunicată prin orice mijloc de către un angajat/colaborator al Pai din Pai Utilizatorului/Cumpărătorului, conform informațiilor de contactare, specificate sau nu de către acesta;
  • informații legate de Bunurile existente pe Site și/sau prețurile practicate de Pai din Pai într-o anumită perioadă.

Nickname – pseudonim prin care un anumit Utilizator/Cumpărător poate adăuga Conținut pe Site. Nickname-ul este asociat informațiilor din Site ale Utilizatorului/Cumpărătorului sub denumirea de “Nume Utilizator”.

Review – o evaluare scrisă de către Cumpărătorul unui Bun, evaluare redactată pe baza experienței personale și a capacității acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune dacă Bunul respectă sau nu specificațiile menționate de către producător.

Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfacție a unui Cumpărător față de un produs. Rating-ul se exprimă sub formă de stele, fiecare Bun putând primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfacție va fi asociat întotdeauna review-ului scris de Cumpărător asupra unui Bun.

Document – acești Termeni și Condiții.

Comunicări Comerciale (ex. Newsletter) – orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.), conținând informații generale și tematice, informații cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ați achiziționat, informații cu privire la oferte, promoții, Campanii sau concursuri desfășurate de către Pai din Pai într-o anumită perioadă, informații referitoare la Bunuri adăugate în secțiunea “Coș”, precum și alte comunicări comerciale cum ar fi cercetări de piață și sondaje de opinie.

Drepturi de Proprietate Intelectuală și Industrială – drepturile de autor, pe de o parte, și invențiile (brevetele), mărcile, desenele și modelele industriale și denumirile de origine, pe de altă parte, cum ar fi know-how-ul, drepturile asupra bazelor de date, drepturile de proiectare, înregistrări ale numelor de domenii.

Site –magazinul online găzduit la adresa web  www.paidinpai.ro, deținut și administrat de către Pai din Pai, și subdomeniile acestuia.

Tranzacție – încasarea sau rambursarea unei sume rezultată din vânzarea unui Bun de către Pai din Pai Cumpărătorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de către Pai din Pai sau prin ordin de plată sau prin ramburs, după caz, indiferent de modalitatea de livrare.

Specificații – toate specificațiile și/sau descrierile Bunurilor așa cum sunt precizate în descrierea acestora.

Preț – prețul de vânzare pe care Utilizatorul îl vede pe pagina fiecărui Bun de pe Site, practicat de Pai din Pai. Prețurile Bunurilor de pe Site sunt informative și pot suferi modificări neanunțate. Promoțiile și ofertele prezentate pe Site sunt valabile în perioada de timp menționată, iar în cazul în care nu se menționează o perioadă de timp, acestea sunt valabile în limitele stocurilor disponibile.

  1. Documente Contractuale

2.1. Prin lansarea unei Comenzi electronice pe Site, Utilizatorul / Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (e-mail, telefon) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile.

2.2. Pentru motive justificate, Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor din Comandă. Dacă efectuează o modificare a cantității de Bunuri din Comandă va anunța e-mail Utilizatorul pe adresa de e-mail pusă la dispoziția Vânzătorului la efectuarea Comenzii și va returna suma achitată, dacă este cazul, în termen de maximum 7 (șapte) zile de la data la care Vânzătorul l-a anunțat pe Utilizator despre modificare.

2.3. Contractul se consideră încheiat între Vânzător și Cumpărător în momentul primirii de către Cumpărător de la Vânzător, prin intermediul poștei electronice a confirmării de acceptare a Comenzii, denumită în prezentul Document notificare de confirmare a Comenzii.. Vânzătorul nu consideră în nici un moment o comandă neconfirmată ca având valoarea unui Contract.

2.4. Prezentul Document și informațiile puse la dispoziție de către Pai din Pai pe Site vor sta la baza Contractului.

  1. Politica de vânzare online

3.1. Accesul în vederea efectuării unei Comenzi pe Site îi este permis oricărui Utilizator / Cumpărător.

Pentru motive justificate Pai din Pai își rezervă dreptul de a restricționa accesul Utilizatorului/Cumpărătorului în vederea efectuării unei Comenzi și/sau la unele din modalitățile de plată acceptate, în cazul în care consideră că în baza conduitei sau a activității Utilizatorului/Cumpărătorului pe Site, acțiunile acestuia ar putea prejudicia în vreun fel Pai din Pai, sau în cazul încălcării grave a prezentului Document, adică în situațiile în care Utilizatorul/Cumpărătorul încalcă următoarele obligații (listă exhaustivă):

  1. obligația de a furniza doar date exacte, actuale și complete în formularele puse la dispoziție pe Site;
  2. obligația de a utiliza serviciile și funcționalitățile puse la dispoziție de către Pai din Pai în acord cu dispozițiile legale în vigoare, cu prezentul Document, precum și cu bunele practici și principiile vieții comunitare;
  3. obligația de a utiliza serviciile și funcționalitățile puse la dispoziție de Pai din Pai într-un mod care să nu cauzeze inconveniențe altor Utilizatori/Cumpărători sau societății Pai din Pai;
  4. obligația de a nu utiliza Site-ul pentru a furniza sau transfera orice Conținut interzis de dispozițiile legii în vigoare, în special Conținut ce încalcă drepturile de autor ale terților;
  5. obligația de a se abține de la acțiuni cum ar fi:
  • trimiterea sau postarea de informații comerciale nesolicitate pe Site sau postarea oricărui Conținut ce încalcă legea (postarea de conținut ilegal este interzisă);
  • acțiuni IT sau alte acțiuni având drept scop obținerea de acces la informațiile ce nu sunt destinate Utilizatorului/Cumpărătorului, inclusiv datele altor Utilizatori/Cumpărători sau care interferează cu regulile sau aspectele tehnice legate de administrarea Site-ului și procesarea plății;
  • modificarea neautorizată a Conținutului furnizat de Pai din Pai, în special a Prețurilor sau descrierilor Bunurilor furnizate pe Site;
  1. obligația de a efectua plata la timp a Prețului și a altor costuri convenite de către Utilizator/Cumpărător și Pai din Pai;
  2. obligația de a ridica Bunurile comandate la timp, utilizând metoda de transport selectată și modalitatea de plată aleasă.

De asemenea, restricționarea accesului se face și în următoarele cazuri:

  1. realizarea a mai mult de două livrări consecutive eșuate către Utilizator/Cumpărător, respectiv coletele nu au putut fi livrate din culpa Utilizatorului/Cumpărătorului (destinatarul nu răspunde, adresa specificată este incorectă etc.);
  2. realizarea a mai mult de două retururi consecutive de către Utilizator/Cumpărător, respectiv coletele au fost returnate în termenul de 14 zile (inclusiv refuz primire colet).

În oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul/Cumpărătorul se poate adresa Vânzătorului, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea măsurilor susmenționate.

3.2. Comunicarea cu Vânzătorul se poate realiza prin interacțiunea directă cu acesta, inclusiv prin formularul de contact din secțiunea “contact” din Site sau prin adresele menționate la secțiunea “contact” din Site. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informațiile primite fără a fi nevoit să aducă justificări pentru aceasta.

3.3. Pai din Pai  poate derula în orice moment Campanii, astfel cum sunt definite la pct. 1 de mai sus, și/sau promoții în orice secțiune din Site, fără ca această operațiune să necesite acordul Utilizatorilor. Spațiile și dimensiunea Campaniilor și promoțiilor nu necesită acordul Utilizatorilor și pot fi schimbate oricând fără a necesita anunțarea prealabilă a Utilizatorilor.

3.4. Toate tarifele aferente Bunurilor prezentate pe Site sunt exprimate în lei (RON) și, dacă este cazul conform prevederilor legale, includ T.V.A.

3.5. În cazul plăților online Vânzătorul nu este/nu poate fi făcut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumpărător, incluzând dar nelimitându-se la comisioane de conversie valutară aplicate de către banca emitentă a cardului acestuia, în cazul în care moneda de emitere a acestuia diferă de RON. Responsabilitatea pentru această acțiune o poartă numai Cumpărătorul.

3.6. Toate informațiile folosite pentru descrierea Bunurilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentări multimedia / etc.) nu reprezintă o obligație contractuală din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

3.7. După 14 zile de la achiziționarea unui Bun, Cumpărătorului i se va solicita înscrierea unui Review legat de Bunul achiziționat. Solicitarea va fi transmisă către adresa de email înscrisă de Cumpărător în Cont sau la momentul efectuării Comenzii, dacă nu are Cont. În acest fel, Cumpărătorul contribuie la informarea altor posibili Utilizatori/Cumpărători de pe Site și se implică activ în dezvoltarea unor eventuale noi servicii ale Pai din Pai și în detalierea cât mai completă a caracteristicilor Bunurilor.

  1. Obligațiile Vânzătorului

4.1. Vânzătorul își va utiliza cunoștințele sale profesionale și tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat în Comandă și va livra Bunurile care îndeplinesc cerințele și specificațiile Cumpărătorului exprimate în Comandă.

4.2. Informațiile prezentate pe Site au caracter informativ și pot fi modificate de către Vânzător, fără o anunțare prealabilă. Descrierile Bunurilor pot fi incomplete, însă Vânzătorul face eforturi de a prezenta informațiile cele mai relevante, pentru ca Bunul să fie utilizat în parametrii pentru care a fost achiziționat.

  1. Dreptul de Proprietate Intelectuală și Industrială

5.1. Utilizatorul/Cumpărătorul înțelege că Dreptul de Proprietate Intelectuală și Industrială, astfel cum este acesta definit la pct. 1 de mai sus, aparține Vânzătorului și nu va dezvălui unei terțe părți sau va face publice nici una dintre informările primite de la Vânzător.

5.2. Toate desenele, elementele de grafică și design care apar pe Site, numele Site-ului precum și însemnele grafice sunt mărci înregistrate în proprietatea Pai din Pai, fiind incluse în Dreptul de Proprietate Intelectuală și Industrială, și nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fără acordul scris al proprietarului.

5.3. Toate elementele de conținut cum sunt descrierile, desenele, elementele de grafică și design care apar pe Site, incluzând dar nelimitându-se la logo-uri, reprezentări stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text și/sau conținut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusivă a Pai din Pai, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obținute în acest sens în mod direct sau indirect prin licențe de utilizare și/sau publicare.

5.4. Utilizatorului/Cumpărătorului nu îi este permisă copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe părți, modificarea și/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricărui element conținut de mai sus în orice alt context decât cel original intenționat de Pai din Pai, includerea oricărui element de conținut în afara Site-ului, îndepărtarea însemnelor care semnifică dreptul de autor al Pai din Pai asupra elementelor de conținut precum și participarea la transferul, vânzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afișarea elementelor de conținut, decât cu acordul scris expres al Pai din Pai.

  1. Comanda

 6.1. Utilizatorul / Cumpărătorul poate efectua Comenzi pe Site, prin crearea sau nu a unui Cont, prin adăugarea Bunurilor dorite în coșul de cumpărături (Coș conform pct. 1 – Definiții), urmând a finaliza Comanda efectuând plata prin una dintre modalitățile indicate expres. Odată adăugat în Coș, un Bun este disponibil pentru achiziție în măsura în care există stoc disponibil. Adăugarea unui Bun în Coș, în lipsa finalizării Comenzii, nu atrage după sine înregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automată a Bunului.

6.2. Prin finalizarea Comenzii Cumpărătorul consimte că toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumpărare, sunt corecte, complete și adevărate la data plasării Comenzii.

6.3. Prin finalizarea Comenzii, Cumpărătorul consimte că Vânzătorul poate să îl contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vânzător, în orice situație în care este necesară contactarea Cumpărătorului.

6.4. Comenzile sunt procesate cât mai curând după plasarea acestora, în maximum 3 zile lucrătoare de la plasare, în intervalul Luni – Vineri orele 10:00-16:00. În cazul Comenzilor plasate în afara orelor de program, respectiv Luni – Vineri după ora 16:00, sau în weekend sau în zi liberă conform prevederilor legale aplicabile, acestea vor fi procesate începând cu prima zi lucrătoare. Prin procesare se înțelege confirmarea sau infirmarea Comenzii de către Pai din Pai.

6.5. Disponibilitatea unui Bun va fi afișată în Site după cum urmează:

  • “în stoc”– avem mai mult de 3 bucăți în stocul Pai din Pai
  • “stoc limitat”– avem mai puțin de 3 bucăți în stocul Pai din Pai
  • “în stoc producător / furnizor”– Bunul nu este disponibil în stocul Pai din Pai. Dacă înregistrezi o Comandă pentru un astfel de Bun, unul dintre reprezentanții Pai din Pai te va contacta în cel mai scurt timp că să își comunice disponibilitatea Bunului.
  • “la comandă”– Bunul nu este disponibil în stocul Pai din Pai și pentru moment nu avem informații despre disponibilitatea acestuia în stocul producătorului / furnizorului. Dar, dacă înregistrezi o Comanda pentru un astfel de Bun, unul dintre reprezentanții Pai din Pai va verifica disponibilitatea produsului în stocul producătorului / furnizorului și te va contacta ca să îți comunice disponibilitatea Bunului.
  • “precomandă”– Bunul nu este disponibil în stocul Pai din Pai și nici în stocul producătorului / furnizorului. Dar, dacă înregistrezi o comandă pentru un astfel de Bun, unul dintre reprezentanții Pai din Pai va verifica termenul de producție / aprovizionare al producătorului / furnizorului și te va contacta ca să îți comunice disponibilitatea Bunului.
  • “stoc epuizat”– Bunul nu mai este disponibil în stocul Pai din Pai
  • “momentan indisponibil”– momentan nu putem procura Bunul pentru că nu se găsește în stocul producătorului / furnizorului.

6.6. Vânzătorul poate anula Comanda efectuată de către Cumpărător, în urma unei notificări prealabile adresate Cumpărătorului, fără nicio obligație ulterioară a vreunei părți față de cealaltă sau fără ca vreo parte să poată să pretindă celeilalte daune-interese în următoarele cazuri:

6.6.1. neacceptarea de către banca emitentă a cardului Cumpărătorului, a tranzacției, în cazul plății online;

6.6.2. invalidarea tranzacției de către procesatorul de carduri agreat de Pai din Pai, în cazul plății online;

6.6.3. datele furnizate de către Utilizator/Cumpărător, pe Site sunt incomplete și/sau incorecte.

Dreptul de retragere

 6.7. În conformitate cu art. 9 alin. 1) din Ordonanța de Urgență nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, Cumpărătorul are dreptul să se retragă din Contract, respectiv să returneze un Bun, în termen de 14 zile calendaristice, fără invocarea niciunui motiv și fără a suporta alte costuri decât cele directe legate de returnarea Bunului.

Perioada de retragere / returnare a unui Bun expiră în termen de 14 zile de la:

  • ziua în care Cumpărătorul intră în posesia fizică a Bunului ce face obiectul Comenzii;
  • ziua în care Cumpărătorul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumpărătorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separate;
  • ziua în care Cumpărătorul intră în posesia fizică a ultimului Bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese.

6.8. Pentru a exercita dreptul de retragere Cumpărătorul trebuie să ne informeze, indicând numele și prenumele, adresa poștală, codul comenzii, pentru ca aceasta să poată fi identificată de către Pai din Pai, şi, dacă este cazul, numărul de telefon şi adresa de e-mail, cu privire la decizia retragere din prezentul Contract. În acest scop, Cumpărătorul poate transmite orice cerere / declarație neechivocă de retragere / retur pe următoarea adresă de e-mail a Vânzătorului: office@paidinpai.ro. În cazul în care Cumpărătorul folosește această opțiune, îi vom transmite fără întârziere, pe e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere.

6.9. Returul va fi acceptat dacă Bunul este în aceeași stare în care a fost livrat, fără urme de uzură, în ambalajul original, cu factura atașată și este complet, inclusiv cu accesorii. În cazul în care Bunul returnat a făcut parte dintr-o campanie promoțională de acordare a unui produs cadou, odată cu returnarea Bunului achiziționat se va returna și produsul oferit cadou.

6.10. În cazul în care Comanda este achitată, Vânzătorul va rambursa suma (inclusiv costurile livrării achitate de consumator) în maximum 14 (paisprezece) zile de la data informării Vânzătorului de către Cumpărător asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnată după cum urmează:

6.10.1. pentru Comenzile achitate cu card bancar -> prin restituire în contul din care a fost efectuată plata;

6.10.2 pentru Comenzile achitate ramburs -> prin restituire în contul bancar transmis de către Cumpărător prin cererea / declarația neechivocă de retragere / retur. Cumpărătorul acceptă că plasarea unei Comenzi reprezintă acordul său expres pentru ca, în cazul retragerii, restituirea sumei să se realizeze de către Pai din Pai prin transfer bancar.

6.11. În cazul în care nu s-a oferit să recupereze el însuși Bunurile, Vânzătorul poate amâna rambursarea sumei până la data primirii Bunurilor care au făcut obiectul vânzării sau până la momentul primirii unei dovezi din partea Cumpărătorului conform căreia acesta a trimis Bunurile către un profesionist, în vederea expedierii lor, luându-se în considerare data cea mai recentă.

6.12. Cumpărătorul este responsabil în ceea ce privește diminuarea valorii Bunurilor rezultată din manipularea acestora diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării produselor. Ca atare, în funcție de tipul de Bun care se returnează, dacă se constată că acțiunile asupra acestuia trădează urme de folosință excesivă ce pot cauza diminuarea valorii, Bunul este trimis spre verificare către furnizor / producător (în cazul Bunurilor care nu sunt produse direct de Pai din Pai, cum ar fi paiele de băut), pentru confirmarea / infirmarea manipulării corespunzătoare a acestuia. În cazul Bunurilor care sunt produse direct de Pai din Pai, confirmarea / infirmarea manipulării corespunzătoare a acestuia se face de către Pai din Pai. Astfel, valoarea finală a acestuia se va stabili în funcție de valoarea generată de costul pieselor necesar a fi înlocuite și/sau manoperei și/sau acțiunilor de recondiționare a Bunului. Diminuarea valorii Bunului returnat în funcție de deteriorarea acestuia poate fi făcută până la 50% din valoarea inițială.

6.13. În cazul în care un Bun comandat și plătit de către Cumpărător, nu poate fi livrat de către Vânzător, acesta din urma va informa Cumpărătorul asupra acestui fapt și va returna în contul Cumpărătorului contravaloarea Bunului, în termen de maximum 7 (șapte) zile de la data la care Vânzătorul l-a informat pe Cumpărător despre această situație.

Garanția de conformitate a Bunurilor – Ordonanța de Urgență nr. 140/2021 privind anumite aspecte referitoare la contractele de vânzare de bunuri

 6.14. Pai din Pai sau producătorul, după caz, are obligații legale referitoare la garanția de conformitate.

6.15. Durata de valabilitate pentru paiele de băut produse și vândute de Pai din Pai pe Site este de 1 an, cu condiția de a fi păstrate la o temperatură între 20 și 25 grade Celsius și la un nivel optim de umiditate între 30 și 60%.

6.16. Pai din Pai răspunde faţă de consumator pentru orice neconformitate care există în momentul livrării bunurilor şi care este constatată în termen de doi ani de la data respectivă. Orice neconformitate care este constatată în termen de un an de la data la care bunurile au fost livrate este prezumată a fi existat deja în momentul livrării bunurilor, până la proba contrarie sau cu excepţia cazului în care această prezumţie este incompatibilă cu natura bunurilor sau cu natura neconformităţii.

6.17. Măsurile corective în caz de neconformitate

În caz de neconformitate, consumatorul are dreptul de a beneficia de aducerea în conformitate a bunurilor, de a beneficia de o reducere proporţională a preţului sau de a obţine încetarea contractului în condiţiile de mai jos.

Pentru ca bunurile să fie aduse în conformitate, consumatorul poate opta între reparaţie şi înlocuire, cu excepţia cazului în care măsura corectivă aleasă ar fi imposibilă sau, în comparaţie cu cealaltă măsură corectivă disponibilă, ar impune vânzătorului costuri care ar fi disproporţionate, luând în considerare toate circumstanţele, inclusiv următoarele:

  1. valoarea bunurilor în cazul în care nu ar fi existat neconformitatea;
  2. gravitatea neconformităţii; sau
  3. dacă măsura corectivă alternativă ar putea fi executată fără vreun inconvenient semnificativ pentru consumator.

Vânzătorul poate refuza să aducă în conformitate bunurile dacă reparaţia sau înlocuirea este imposibilă sau i-ar impune costuri care ar fi disproporţionate, luând în considerare toate circumstanţele, inclusiv cele prevăzute la lit. a) şi b) de mai sus.

Consumatorul are dreptul fie să obţină o reducere proporţională a preţului în conformitate cu pct. 6.19., fie să obţină încetarea contractului de vânzare în conformitate cu pct. 6.20., în oricare dintre următoarele cazuri:

  1. vânzătorul nu a finalizat reparaţia sau înlocuirea sau, după caz, nu a finalizat reparaţia sau înlocuirea potrivit prevederilor pct. 6.18. sau vânzătorul a refuzat să aducă în conformitate bunurile potrivit prevederilor de mai sus;
  2. se constată o neconformitate, în pofida eforturilor vânzătorului de a o remedia;
  3. neconformitatea este de o asemenea gravitate încât justifică o reducere de preţ sau dreptul la încetarea imediată a contractului de vânzare;
  4. vânzătorul a declarat că nu va aduce bunurile în conformitate într-un termen rezonabil sau fără inconveniente semnificative pentru consumator ori acest lucru reiese clar din circumstanţele cazului.

Consumatorul nu are dreptul de a obţine încetarea contractului dacă neconformitatea este minoră. Sarcina probei cu privire la caracterul minor al neconformităţii îi revine vânzătorului.

Consumatorul are dreptul de a suspenda plata unei părţi restante din preţul bunurilor sau a unei părţi a acesteia până în momentul în care vânzătorul îşi va fi îndeplinit obligaţiile care îi revin în temeiul Ordonanţei de Urgenţă nr. 140/2021 (redate în prezentul document).

Consumatorii beneficiază de înlocuirea bunurilor în cazul în care neconformitatea acestora este constatată la scurt timp după livrare, fără a depăşi 30 de zile calendaristice.
După expirarea termenului de doi ani, consumatorii pot pretinde remedierea sau înlocuirea bunurilor care nu pot fi folosite în scopul pentru care au fost realizate ca urmare a unor vicii ascunse apărute în cadrul duratei medii de utilizare, în condiţiile legii.

6.18. Repararea sau înlocuirea bunurilor

Reparaţiile sau înlocuirile se efectuează cu respectarea următoarelor condiţii:

  1. fără costuri;
  2. într-un termen rezonabil care nu poate depăşi 15 zile calendaristice din momentul în care vânzătorul a fost informat de către consumator cu privire la neconformitate şi care este stabilit de comun acord, în scris, între vânzător şi consumator, luându-se în considerare natura şi complexitatea bunurilor, natura şi gravitatea neconformităţii şi efortul necesar pentru finalizarea reparaţiei sau înlocuirii;
  3. fără vreun inconvenient semnificativ pentru consumator, ţinând seama de natura bunurilor şi de scopul pentru care consumatorul a solicitat bunurile în cauză.

În cazul în care neconformitatea urmează să fie remediată prin repararea sau înlocuirea bunurilor, consumatorul pune bunurile la dispoziţia vânzătorului.

Vânzătorul preia bunurile înlocuite pe propria cheltuială.

În cazul în care o reparaţie necesită demontarea bunurilor care au fost instalate într-un mod compatibil cu natura şi cu destinaţia lor, înainte ca neconformitatea să fie constatată, sau în cazul în care bunurile respective urmează să fie înlocuite, obligaţia de a repara sau înlocui bunurile include demontarea bunurilor neconforme şi instalarea bunurilor de înlocuire sau a bunurilor reparate sau suportarea costurilor aferente demontării şi instalării.

Consumatorul nu este obligat să plătească pentru utilizarea normală a bunurilor înlocuite în perioada care a precedat înlocuirea acestora.

În cazul în care neconformitatea este remediată prin reparaţie, termenul de doi ani se prelungește cu timpul de nefuncţionare a bunului, din momentul la care a fost adusă la cunoştinţa vânzătorului lipsa de conformitate până la predarea efectivă a bunului în stare de utilizare normală către consumator.

În cazul în care neconformitatea este remediată prin înlocuire, pentru bunurile care înlocuiesc bunurile neconforme, termenul de doi ani începe să curgă de la data înlocuirii.

6.19. Reducerea de preț

 Reducerea de preţ este proporţională cu diminuarea valorii bunurilor primite de consumator în comparaţie cu valoarea pe care bunurile ar avea-o dacă ar fi în conformitate.

6.20. Încetarea contractului

Consumatorul îşi exercită dreptul de a obţine încetarea contractului de vânzare printr-o declaraţie către vânzător, prin care îşi exprimă decizia de a obţine încetarea contractului de vânzare.

În cazul în care neconformitatea se referă doar la unele dintre bunurile livrate în temeiul contractului de vânzare şi există un motiv de încetare a contractului de vânzare în temeiul pct. 6.17., consumatorul poate obţine încetarea contractului de vânzare în raport cu bunurile respective, precum şi cu orice alte bunuri pe care consumatorul le-a achiziţionat împreună cu bunurile neconforme, în cazul în care consumatorului nu i se poate pretinde în mod rezonabil să accepte să păstreze numai bunurile conforme.

În cazul în care consumatorul obţine încetarea contractului de vânzare în ansamblul său sau, în conformitate cu alin. de mai sus, în raport cu unele dintre bunurile livrate în temeiul contractului de vânzare:

  1. consumatorul returnează vânzătorului bunurile, pe cheltuiala acestuia din urmă;
  2. vânzătorul îi rambursează consumatorului preţul plătit pentru bunuri la primirea bunurilor sau a unei dovezi prezentate de consumator că bunurile au fost returnate;
  3. vânzătorul rambursează consumatorului suma de bani în conformitate cu lit. b), folosind transferul bancar în contul consumatorului, acesta fiind de acord prin acceptarea prezentului Document cu această modalitate de plată, fără a cădea în sarcina consumatorului plata de comisioane în urma rambursării.

7. Bunuri pentru care nu se asigură dreptul de retragere

7.1. Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:

  1. furnizarea de Bunuri al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care Vânzătorul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
  2. furnizarea de Bunuri confecţionate după specificaţiile prezentate de Cumpărător sau personalizate în mod clar – ATENȚIE! Vă rugăm să aveți în vedere că pot exista situații în care Bunurile comandate sunt create după specificațiile dvs., ceea ce înseamnă că nu pot fi returnate;
  3. furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid (cu titlu de exemplu, dar fără a se limita la sucuri și alte produse alimentare etc.);
  4. furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de Cumpărător (cu titlu de exemplu, dar fără a se limita la produse cosmetice, produse de igienă intimă și produse care intră în contact cu mucoasa umana: paie de băut, duș bucal, periuțe de dinți etc.) – ATENȚIE! Vă rugăm să aveți în vedere că majoritatea Bunurilor vândute de Pai din Pai pe Site se încadrează în această categorie și nu pot fi returnate, în special paiele de băut care sunt produse și vândute de Pai din Pai și la care sigiliul este pus direct pe cutia în care sunt ambalate paiele, iar deschiderea cutiei reprezintă desigilarea Bunurilor;
  5. furnizarea de Bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente.
  1. Drepturile asupra Conținutului site-ului

 8.1. Întreg conținutul Site-ului și elementele de grafică, inclusiv dar fără a se limita la acestea, respectiv tot conținutul în format text, precum și sursele tehnice ale tuturor serviciilor și facilităților prezente și viitoare – cu excepția cazului când este menționat expres un alt proprietar – sursele paginilor dar și orice alt material, transmis sub orice formă către Utilizatori (prin vizualizare directă pe Site, prin newsletter-e etc.) aparțin Pai din Pai.

8.2. Conținutul Site-ului, indiferent de zona în care se află în Site și indiferent de tip, poate fi utilizat de către Utilizatori exclusiv în scopuri personale. Orice utilizare de conținut de către Utilizatori sau de către orice alte terțe persoane în alte scopuri decât cel personal, se poate face numai cu acordul scris, expres și prealabil al Pai din Pai.

8.3. Prin urmare, este interzisă copierea, preluarea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vânzarea, distribuția parțială, integrală sau modificată a conținutului acestui Site sau a oricărei părți a acestuia efectuate în alte scopuri decât cel personal, cu următoarele excepții:

(i) este permisă reproducerea (pe site-uri necomerciale, forumuri, articole din presă etc.) a unor mici fragmente din articolele publicate pe Site (max. 250 de caractere), fiind obligatorie specificarea sursei informațiilor preluate, cu link, sub următoarea formă: Sursa: nume site – link către conținutul Site-ului.

(ii) sunt permise link-urile către site-ul www.paidinpai.ro, iar specificarea sursei informațiilor se va face după fiecare link sau în finalul articolului, după cum urmează: „Informații furnizate prin amabilitatea Pai din Pai  – link către conținutul Site-ului”.

8.4. Utilizatorii se obligă să respecte toate drepturile de autor și toate drepturile conexe acestuia și orice alte drepturi de proprietate intelectuală și industrială pe care Pai din Pai și partenerii săi, dacă este cazul, le dețin asupra/în legătură cu Site-ul.

8.5. Pai din Pai își rezervă dreptul de a acționa în instanță orice persoană și/sau entitate care încalcă în orice mod atât prevederile de mai sus cât și/sau pe cele de la pct. 5 din prezentul Document. Cererile de utilizare a conținutului Site-ului în orice scop altul decât cel personal pot fi făcute prin e-mail la adresa office@paidinpai.ro, cu specificația „În atenția agenției”.

8.6. Orice persoană care transmite sau publică în orice mod informații ori materiale către Site își asumă obligația de a nu prejudicia in niciun mod drepturile de autor pe care o terță persoană le-ar putea invoca în legătură cu materialele și informațiile transmise în orice mod către Site, iar persoanele care expediază în orice mod informații ori materiale înțeleg și acceptă că încălcarea în orice mod a acestei obligații nu poate angaja în niciun mod răspunderea Pai din Pai, ci numai răspunderea persoanelor respective.

  1. Limitarea răspunderii administratorului Site-ului

 9.1. Pai din Pai, în calitate de administrator al Site-ului și în limitele prevăzute de legislația aplicabilă, nu își asumă obligația și nu garantează, implicit sau expres, pentru conținutul Site-ului, inclusiv dar fără a se limita la articolele cu diverse informații din secțiunea “Blog”, respectiv pentru conținutul oferit de partenerii săi sau de Utilizatorii Site-ului. Cu toate acestea, Pai din Pai va depune toate eforturile rezonabile pentru a asigura acuratețea și maniera profesionistă în care vor fi furnizate informațiile pe Site, pentru a dobândi și menține încrederea Utilizatorilor în Site. În acest sens, Pai din Pai va încerca să corecteze în cel mai scurt timp posibil erorile și omisiunile semnalate.

9.2. În limitele prevăzute de legislația aplicabilă, Pai din Pai, nu oferă niciun fel de garanții pentru conținutul Site-ului și în nicio situație nu poate fi ținut răspunzător pentru nicio pierdere sau prejudiciu ce ar putea rezulta din utilizarea oricărei părți/secvențe/pagini de pe Site, inclusiv dar fără a se limita la articolele cu diverse informații din secțiunea “Blog”, sau din imposibilitatea utilizării acesteia, indiferent de cauza acesteia ori din interpretarea eronată a oricăror prevederi ale conținutului Site-ului.

9.3. Informațiile furnizate prin intermediul Site-ului, inclusiv dar fără a se limita la articolele cu diverse informații din secțiunea “Blog”, sunt oferite cu bună-credință, din surse apreciate ca fiind de încredere. În cazul în care vreunul din articolele publicate, inclusiv dar fără a se limita la cele din secțiunea “Blog”, sau orice altă informație intră sub incidența legii dreptului de autor, rugăm Utilizatorii să ne contacteze la adresa de e-mail office@paidinpai.ro, pentru a putea lua măsurile ce se impun. Totodată, Utilizatorii trebuie să aibă în vedere faptul că informația prezentată poate include eventuale informații inexacte (de ex.: date de ordin tehnic sau erori de tastat). Pai din Pai  va face toate diligențele necesare pentru a corecta în cel mai scurt timp posibil aceste aspecte.

9.4. Utilizatorii înțeleg și acceptă faptul că Pai din Pai nu garantează:

  • că informațiile conținute pe Site sunt pe deplin complete;
  • că informațiile introduse de Utilizatorii Site-ului sunt reale, corecte și nu își asumă răspunderea pentru modul în care Utilizatorii le folosesc;
  • că informațiile sau serviciile de pe Site vor satisface toate cerințele Utilizatorilor, iar pentru folosirea inadecvată a acestora Utilizatorii își asumă întreaga responsabilitate;
  • pentru rezultatele obținute de Utilizatori ca urmare a folosirii informațiilor sau serviciilor disponibile prin intermediul Site-ului, utilizarea informațiilor și a serviciilor făcându-se de către Utilizatori pe propria răspundere;
  • că serviciile disponibile prin intermediul Site-ului vor funcționa constant, neîntrerupt, fără erori – față de acest aspect, Pai din Pai nu își asumă responsabilitatea pentru eventualele pagube pe care Utilizatorii le-ar putea avea din cauza nefuncționării temporare sau defectuoase a Site-ului sau pentru folosirea informațiilor obținute prin utilizarea link-urilor de pe Site către alte site-uri (utilizarea lor este la latitudinea Utilizatorilor).

9.5. De asemenea, Utilizatorii înțeleg și acceptă faptul că Pai din Pai nu este responsabilă pentru eventuale inadvertențe, erori sau omisiuni în cadrul informațiilor furnizate pe Site de către Utilizatori, inclusiv dar fără a se limita la informațiile din Review-uri. Totodată, Utilizatorii înțeleg și acceptă că Pai din Pai este absolvită de orice răspundere pentru mesajele publicitare postate pe Site sau prin intermediul serviciilor oferite prin Site, dacă este cazul, precum și pentru bunurile sau serviciile furnizate de către autorii acestor mesaje publicitare. În mod expres, Utilizatorii Site-ului sunt de acord să exonereze de răspundere Pai din Pai pentru orice acțiune judiciară sau extrajudiciară, care provine ca urmare a utilizării incorecte sau frauduloase a Site-ului.

9.6. Utilizatorii sunt de acord, în limitele prevăzute de legislația aplicabilă, să protejeze și să asigure Pai din Pai și/sau colaboratorii, asociații, administratorii, angajații și orice alți reprezentanți ai săi de și împotriva oricăror cereri, pretenții, acțiuni, impuneri, pierderi, daune, costuri (incluzând, fără nici un fel de limitare, la onorariile avocaților, taxe de timbru), cheltuieli, judecăți, decizii, amenzi, regularizări sau alte obligații rezultate sau relaționate cu orice altă acțiune a Utilizatorilor în legătură cu utilizarea Site-ului sau a serviciilor oferite prin intermediul acestuia.

9.7. În limitele prevăzute de legislația aplicabilă, Pai din Pai nu oferă nicio garanție, nici în mod expres și nici implicit, în ceea ce privește inclusiv, dar fără limitare la funcționarea Site-ului, Conținutul, materialele sau produsele de pe Site, cu excepția celor produse de Pai din Pai, precum și potrivirea lor pentru un anumit scop. Utilizatorii sunt de acord în mod expres că folosirea acestui Site și aplicarea informațiilor se face pe propriul lor risc.

  1. Comunicări Comerciale

 10.1. Cumpărătorul/Utilizatorul își poate modifica în orice moment opțiunea cu privire la acordul dat Vânzătorului pentru Comunicările Comerciale conținând informații generale și tematice inclusiv informații cu privire la oferte sau promoții (de ex. newsletter-e), după cum urmează:  fie (i) cu un singur click pe link-ul de dezabonare din Comunicările Comerciale (de ex. link-ul de dezabonare afișat în e-mailul care conține newsletter-ul), fie (ii) prin contactarea Pai din Pai, fie (iii) prin modificarea setărilor din Cont la secțiunea “Abonările mele”, pentru cei care au Cont pe Site.

10.2. Prin adăugarea de Bunuri în secțiunea din Cont:

Coș”, Vânzătorul va transmite Cumpărătorului/Utilizatorului Comunicări Comerciale cu privire:

  • la modificarea prețului Bunurilor adăugate în secțiunea “Coș”,
  • la recomandări de Bunuri similare cu cele adăugate în secțiunea “Coș”,
  • la existența Bunurilor în secțiunea “Coș”, si
  • disponibilitate în stoc a Bunurilor adăugate în secțiunea “Coș”.

10.3. În urma achiziționării unui Bun, Vânzătorul va transmite Cumpărătorului Comunicări Comerciale cu privire la sugestii de Bunuri recomandate a fi utilizate împreună cu Bunul achiziționat.

10.4. Față de faptul ca accesul la Bunurile comercializate prin intermediul Site-ului se realizează și prin intermediul unui Cont activ pe Site, așadar pe baza unui nume de utilizator (user) și a unei parole, recomandăm Utilizatorilor/Cumpărătorilor ca aceste elemente să nu fie dezvăluite unor terțe persoane, chiar dacă acestea afirmă că vă contactează din partea Pai din Pai.

10.5. De asemenea, în vederea asigurării unui nivel sporit de securitate, la sfârșitul vizitei pe Site recomandăm închiderea ferestrei browser-ului în care s-a lucrat sau click pe „Sign out”/”Log off” în pagina vizitată.

  1. Facturare și plăți

11.1. Prețul, modalitatea de plată și termenul de plată sunt specificate în Comandă. Vânzătorul va emite către Cumpărător o factură pentru Bunurile livrate, obligația Cumpărătorului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare.

11.2. În cazul în care Cumpărătorul are Cont, pentru o corectă comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumpărătorului îi revin obligațiile de a-și actualiza ori de câte ori este cazul datele din Contul său și de a accesa informațiile și documentele aferente fiecărei Comenzi existente în Cont.

11.3. Prin trimiterea Comenzii, Cumpărătorul își exprimă acordul să primească facturile în format electronic prin intermediul poștei electronice, la adresa de e-mail menționată la momentul plasării Comenzii, dacă nu are Cont pe Site, sau în Contul său, dacă are Cont pe Site.

11.4. Plata se poate face online în momentul plasării Comenzii pe Site prin card bancar prin sistemul Netopia Payments sau în numerar ramburs la livrare, existând o limită maximă de comandă de 10.000 RON pentru persoanele fizice și 5.000 RON pentru persoanele juridice pentru plățile în numerar și o taxă suplimentară a transportului pentru sistemul ramburs menționată în secțiunea Livrare și Plată de pe Site.

11.5. Datele cardului de plată ale Utilizatorului / Cumpărătorului nu vor fi accesibile Pai din Pai și nici nu vor fi stocate de către Pai din Pai, ci de către procesatorul de plăți integrat în Site, entitate autorizată să presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a cărei identitate Utilizatorul / Cumpărătorul va fi informat, anterior introducerii datelor.

Procesatorul de plăți integrat în Site de către Pai din Pai este NETOPIA FINANCIAL SERVICES S.R.L.înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/12763/2020, cod unic de înregistrare RO43131360, cu sediul în Bd. Dimitrie Pompeiu 9-9A, IRIDE BUSINESS PARK, Clădirea 24, etaj 4, Sector 2, București, 020335.

11.6. Pentru motive de securitate a Tranzacțiilor Utilizatorul / Cumpărătorul care are Cont este sfătuit să nu rămână logat pe Site și să nu seteze opțiunea de logare automată pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces în Cont nu este permisă și se recomandă folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: să conțină cel puțin opt caractere, incluzând litere mari, litere mici, cifre și caractere speciale).

11.7.  Este posibil să folosim ca ambalaje secundare de expediere, pentru asigurarea transportului Bunului deja ambalat în ambalajul original / primar, ambalaje recuperate și reutilizate de la activitățile noastre conexe sau de la terți în vederea reciclării / reutilizării și optimizării costurilor în ceea ce privește ambalarea produselor pentru transport.

  1. Responsabilități ale Vânzătorului și Utilizatorului/Cumpărătorului

 12.1. Vânzătorul, în limitele prevăzute de legislația aplicabilă, se eliberează de riscurile și responsabilitățile asociate cu Bunurile în momentul predării acestora către societatea de curierat cu care Vânzătorul colaborează sau către reprezentantul Cumpărătorului, dacă este cazul.

12.2. Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terță parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către Vânzător a oricărei din obligațiile sale conform Comenzii și pentru daune care rezultă din utilizarea Bunurilor după livrare și în special pentru pierderea acestora. Vânzătorul va fi răspunzător în cazul în care sub-contractanții și/sau partenerii săi de orice fel implicați în executarea Comenzii nu îndeplinesc oricare din obligațiile contractuale.

12.3. Vânzătorul nu își asumă responsabilitatea pentru descrierile Bunurilor prezentate pe Site. Imaginile sunt prezentate pe Site cu titlu de exemplu, iar Bunurile livrate pot diferi de imaginile și descrierile expuse pe Site în orice mod, datorită modificării caracteristicilor și design-ului fără notificare prealabilă a Utilizatorului / Cumpărătorului. Vânzătorul își rezervă dreptul să completeze și să modifice orice informație de pe Site fără notificare prealabilă a Utilizatorului / Cumpărătorului.

12.4. Vânzătorul nu garantează disponibilitatea în stoc a Bunurilor afișate pe Site, motiv pentru care va avea dreptul de a nu livra parțial sau integral o anumită Comandă în cazul în care anumite Bunuri nu mai apar în oferta sa curentă sau nu sunt disponibile la momentul respectiv. Toate aceste informații vor fi comunicate celui care a plasat respectiva Comandă pe Site.

12.5. În cazul în care prețurile sau alte detalii referitoare la Bunuri au fost afișate greșit pe Site, inclusiv din cauza faptului că au fost introduse greșit în baza de date a Vânzătorului, Vânzătorul își rezervă dreptul de a nu confirma Comanda aferentă respectivelor Bunuri sau, dacă aceasta a fost deja confirmată și livrarea nu s-a efectuat încă, de a anula livrarea respectivelor Bunuri și de a anunța Utilizatorul / Cumpărătorul în cel mai scurt timp posibil despre eroarea apărută.

12.6. Vânzătorul nu răspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefuncționării Site-ului precum și pentru cele rezultând din imposibilitatea accesării anumitor link-uri publicate pe Site.

12.7. Valoarea maximă a obligațiilor Vânzătorului față de orice Cumpărător persoană juridică în cazul nelivrării sau livrării necorespunzătoare este valoarea sumelor încasate de Vânzător de la Cumpărătorul respectiv.

12.8. Bunurile comercializate pe Site, produse sub marca Pai din Pai, sunt destinate utilizării personale (ex. în gospodăria proprie, în activitatea comercială a unui restaurant / bar care servește băuturi clienților săi etc.), iar revânzarea acestora de către Utilizatori / Cumpărători este strict interzisă.

12.9. Prin crearea și utilizarea Contului, Utilizatorul/Cumpărătorul își asumă răspunderea pentru menținerea confidențialității datelor de Cont (user și parolă) și pentru gestionarea accesării Contului, și, în măsura permisă de legislația în vigoare, este responsabil de activitatea derulată prin intermediul Contului său.

12.10. Prin crearea Contului și/sau utilizarea Conținutului și/sau plasarea Comenzilor, Utilizatorul / Cumpărătorul acceptă în mod expres și fără echivoc Termenii și Condițiile Site-ului în ultima versiune actualizată care este comunicată în cadrul Site-ului, existentă la data creării Contului și/sau utilizării Conținutului și/sau plasării Comenzii.

12.11. Cumpărătorul înțelege că achiziționează de pe Site un produs natural tăiat manual, în general lungimea produsului poate varia cu ±1cm față de lungimea indicată, iar diametrul produsului este aproximativ (pentru paiele de grâu spre exemplu, diametrul este în general cuprins între 3 și 6mm).

  1. Livrarea Bunurilor

13.1. Condițiile de livrare a Bunurilor vândute de către Pai din Pai sunt detaliate în secțiunea Livrare și Plată de pe Site.

13.2. Pai din Pai va efectua livrarea Bunurilor numai pe teritoriul României.

  1. Transferul proprietății

14.1. Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferată la livrare, după efectuarea plății din partea Cumpărătorului în locația indicată în comandă (înțelegând prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscală în cazul livrărilor efectuate de personalul Vânzătorului, dacă este cazul).

14.2. În cazul livrării prin curier, acesta nu este autorizat de către Vânzător să permită Cumpărătorului deschiderea coletelor înainte de semnarea de livrare, ci doar ulterior semnării de livrare și achitării eventualei contravalori a acestora.

  1. Scrierea de Review-uri

15.1. Scrierea de Review-uri se poate face de către Utilizatori/Cumpărători în secțiunea “Review-uri”. Informațiile înscrise pot fi atât pozitive, cât și negative, și se vor referi la caracteristicile și modul de folosire al unui produs.

15.2. În momentul scrierii unui anumit Review pe Site, Utilizatorii/Cumpărătorii acordă Vânzătorului o licență neexclusivă, în mod perpetuu, irevocabilă, nelimitată teritorial și dau dreptul acestuia de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui și de a afișa acest conținut.

15.3. Utilizatori/Cumpărătorii trebuie să respecte următoarele reguli cu privire la scrierea unui Review pe Site:

  • să facă referiri doar la caracteristici și/sau modul de utilizare al unui anumit produs;
  • să folosească exclusiv limba română;
  • să utilizeze un limbaj corespunzător, fără ofense, fără termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Utilizator/Cumpărător;
  • să transmită informații realiste, corecte, neînșelătoare și în conformitate cu legile aplicabile, respectând astfel inclusiv drepturile altor părți, drepturile de autor, de marcă, de licență sau alte drepturi de proprietate sau publicitate;
  • să nu scrie informații și/sau detalii despre URL-uri (legături) din alte site-uri comerciale ce desfășoară aceeași activitate comercială ca și Pai din Pai;
  • să nu scrie Review-uri care conțin materiale de natură publicitară;
  • să nu utilizeze Review-ul ca mijloc de comunicare cu Vânzătorul, în acest sens se vor folosi datele de contact ale acestuia de pe Site.

15.4. Pe lângă o evaluarea realistă critică, în momentul înscrierii unui Review, Cumpărătorul va adăuga și un Rating relevant pentru Bunul aferent. Review-urile, împreună cu Rating-urile corespunzătoare lor, vor influența Rating-ul general al Bunului, număr care apare între paranteze lângă titlul acestora. Astfel, un Review însoțit de un Rating mare duce la o creștere a Rating-ului general, iar un Review însoțit de un Rating mic duce la o scădere a Rating-ului general.

15.5. Când un Review este semnalat de către un Utilizator/Cumpărător ca având un conținut inadecvat, dintr-o perspectivă strict subiectivă, acest conținut este examinat cu atenție de către Pai din Pai pentru a determina dacă încalcă prezentul Document. Textele introduse sunt eliminate din Site numai după examinarea acestora de către Pai din Pai.

15.6. În cazul în care Pai din Pai constată încălcarea prezentului Document în mod repetat, își rezervă dreptul de a suspenda posibilitatea Utilizatorului/Cumpărătorului de a înscrie Review-uri pe Site.

Eventualele sesizări / reclamații legate de Bunul achiziționat de Cumpărători nu vor putea face obiectul niciunui Review, aceștia din urmă fiind datori să respecte dispozițiile capitolului 17 de mai jos în vederea soluționării rapide și amiabile a oricăror astfel de sesizări / reclamații.

  1. Forță majoră

16.1. Nici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat. Cazurile de forță majoră includ, dar nu se limitează la, erori de funcționare ale echipamentului tehnic al Pai din Pai, lipsa funcționării conexiunii la internet, lipsa funcționării conexiunilor de telefon, virușii informatici, accesul neautorizat în sistemele Site-ului, erorile de operare, război, calamități naturale, decizii ale autorităților publice locale și/sau centrale de suspendare / încetare a activității etc.

16.2. În cazul unui eveniment de forță majoră, Pai din Pai și/sau colaboratorii, asociații, administratorii, angajații și orice alți reprezentanți ai săi sunt total exonerați de orice răspundere.

16.3. Dacă în termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii evenimentului de forță majoră, respectivul eveniment nu încetează, fiecare parte va avea dreptul să notifice celeilalte părți încetarea de plin drept a Contractului fără ca vreuna dintre ele să poată pretinde celeilalte daune-interese.

  1. Legea aplicabilă. Jurisdicția. Sesizări și reclamații. Soluționarea alternativă a litigiilor (SAL/SOL)

17.1. Prezentul document este supus legii Române. În cazul unor eventuale litigii apărute între Pai din Pai și Utilizatori / Cumpărători se va încerca întâi rezolvarea pe cale amiabilă a acestora. Prezentul capitol și procedura de mai jos reprezintă o dovadă a disponibilității Vânzătorului de a soluționa rapid, eficient, amiabil, alternativ, extra-judiciar, sesizările/reclamațiile/litigiile în care este parte, apelând la toate mecanismele și măsurile legale aplicabile în România.

 17.2. Cu privire la Bunul achiziționat, Cumpărătorii au posibilitatea transmiterii unei sesizări / reclamații pe e-mail la următoarea adresă: office@paidinpai.ro . Pai din Pai va soluționa reclamațiile / sesizările în termen de maximum 30 de zile calendaristice de la data primirii acestora.

În cazul în care Cumpărătorii:

  • nu primesc un răspuns de la Pai din Pai în termenul de 30 de zile; sau
  • primesc un răspuns de la Pai din Pai peste acest termen; sau
  • sunt nemulțumiți asupra modului în care Pai din Pai a răspuns la sesizare/reclamație;

pot apela la procedurile alternative de soluționare (SAL/SOL) prezentate mai jos și ulterior se pot adresa la instanțele de judecată competente conform pct. 17.7 de mai jos.

17.3. SAL reprezintă un mecanism alternativ sistemului judiciar, prin care este oferit consumatorilor posibilitatea de soluţionare a litigiilor potențiale, atunci când se confruntă cu o problemă legată de achiziționarea unui Bun. Astfel, sesizările sau reclamațiile împotriva comercianților vor fi prezentate voluntar de către consumatori, urmând a fi soluționate într-un mod independent, imparțial, transparent, rapid și echitabil. Accesarea acestei modalități alternative de soluționare poate fi realizată atât online conform pct. 17.5. de mai jos, cât și prin metodele clasice, pe suport hârtie sau pe alt suport durabil conform pct. 17.4. de mai jos.

17.4. În vederea soluționării alternative a litigiilor, sesizarea / reclamația Cumpărătorului poate fi depusă în scris direct la Direcția de Soluționare Alternativă a Litigiilor a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor cu următoarele date de contact: adresa – București, Bulevardul Aviatorilor nr. 72, sector 1, cod poștal 011865, tel. – 021.307.67.69, fax – 021.314.34.62, e-mail – dsal@anpc.ro. Direcția Alternativă de Soluționare a Litigiilor a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor este competentă să soluționeze alternativ litigiile naționale și transfrontaliere care decurg din contractele de vânzare sau contractele de servicii încheiate cu un comerciant care își desfășoară activitatea în România și este inclusă în lista entităților SAL la nivel european, disponibil la următorul link: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.adr.show2”. Pentru si mai multe detalii, Cumpărătorii pot accesa link-urile afișate pe Site în secțiunile: ANPC și ANPC – Soluționarea alternativă a litigiilor.

17.5. Având în vedere dispozițiile Regulamentului (UE) nr. 524/2013 privind soluționarea online a litigiilor în materie de consum și de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2006/2004 și a Directivei 2009/22/CE, Cumpărătorul are posibilitatea de a opta pentru soluționarea pe cale extrajudiciara a eventualelor litigii, și prin utilizarea platformei europene de soluționare online a litigiilor (platforma SOL), instrument digital creat de Comisia Europeană pentru a facilita soluționarea independentă, imparțială, transparentă, eficace, rapidă și echitabilă, pe cale extrajudiciară, a litigiilor care privesc obligațiile contractuale rezultate din contractele de vânzare sau de prestare de servicii online dintre un consumator care își are reședința în Uniunea Europeană și un comerciant stabilit în Uniunea Europeană. În acest sens, poate fi accesat link-ul existent pe Site în secțiunea: Soluționarea online a litigiilor.

17.6. SAL și SOL nu reprezintă două mecanisme diferite pentru soluționarea eventualelor sesizări/reclamații. Cumpărătorul înțelege că soluționarea alternativă a litigiilor și soluționarea online a litigiilor subzistă ca un singur mecanism, reprezentând unul și același instrument existând între acestea o identitate de scop, obiect și finalitate. Cumpărătorul înțelege că distincția dintre SAL și SOL este reprezentată de modalitatea de accesare / formatul inițial al sesizării / reclamației, astfel încât pentru SAL forma de adresare a consumatorului este una de tip clasic, în scris (pe email, pe cale poștală), iar pentru SOL consumatorul optează pentru utilizarea completării unui formular existent pe o platformă digitală, exclusiv online.

17.7. În cazul în care soluționarea amiabilă ori alternativă a sesizărilor/reclamațiilor/litigiilor nu va fi posibilă, ori părțile nu ajung la un acord, acestea vor fi soluționate de către instanțele judecătorești române competente de la sediul Vânzătorului, respectiv din Municipiul București.

  1. Folosirea Cookie-urilor

Vezi Politica de Cookies, care face parte din prezentul Document.

  1. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Vezi Politica de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul Document.

  1. Confidențialitatea

20.1. Pai din Pai va păstra confidențialitatea informațiilor de orice natură pe care le furnizați. Dezvăluirea informațiilor furnizate se va putea face doar în condițiile menționate în prezentul Document.

20.2. Nicio declarație publică, promovare, comunicat de presă sau orice alt mod de dezvăluire către terțe părți nu va fi făcută de Utilizator / Cumpărător cu privire la Comandă / Contract fără consimțământul prealabil scris al Vânzătorului.

20.3. Prin transmiterea de informații sau materiale prin intermediul Site-ului, oferiți Vânzătorului acces nerestricționat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afișa, modifica, transmite și distribui aceste materiale sau informații. Sunteți, de asemenea, de acord ca Vânzătorul să poată utiliza liber, în interes propriu, aceste informații, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ați trimis prin intermediul Site-ului. Pai din Pai nu va constitui subiect de obligații referitoare la confidențialitatea informațiilor trimise, dacă legislația în vigoare nu prevede alte specificări în acest sens. În completare, a se vedea pct. 15.2. de mai sus cu privire la Review-uri.

  1. Modificarea Termenilor și Condițiilor Site-ului

Pai din Pai are dreptul de a modifica oricând și în orice mod oricare dintre prevederile cuprinse în Termeni și Condiții sau Termenii și Condițiile în întregime, pentru a reflecta orice modificări ale modului și condițiilor de funcționare a Site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale, fără nicio notificare prealabilă și fără a fi obligată să îndeplinească vreo altă formalitate față de Utilizatori/Cumpărători. Documentul este opozabil Utilizatorilor / Cumpărătorilor de la momentul afișării pe Site. Astfel. orice modificare este acceptată deplin și necondiționat de către Utilizatorii/Cumpărătorii Site-ului prin simpla utilizare sau accesare a Site-ului sau a oricărei facilitați oferite de Site, intervenite oricând după operarea modificării, iar neacceptarea oricărei modificări atrage obligația respectivului Utilizator/Cumpărător de a înceta de îndată accesarea Site-ului și/sau utilizarea în orice mod a serviciilor oferite prin intermediul acestuia.

Fabricat in Romania

PAI DIN PAI SRL

CUI 48351944, J40/11279/2023 

Adresa: Strada Băneasa Nr. 27, Sat Dobromir, Comuna Dobromir, Jud, Constanța

Telefon: +40-759.702.207

© 2023 – 2024 – PaidinPai.ro. Toate drepturile rezervate. | Website by Croif Web Solutions.

Incepe anul cu produse naturale si biodegradabile confectionat local!

Profita de reducerile noastre!

Pai din Pai se face Rai!

X