Paie de băut din paie de cereale: simplu, natural și ecologic.
Acasă Pai din Pai ILEGALITATEA PAIELOR DIN PLASTIC

ILEGALITATEA PAIELOR DIN PLASTIC

sau de ce plasticul nu este bun pentru nimeni

de paidinpai
ILEGALITATEA PAIELOR DIN PLASTIC sau de ce plasticul nu este bun pentru nimeni

Totul a inceput in Franta in Februarie 2020 cand a intrat in vigoare legea AGEC, in engleza este Anti-Waste for a Circular Economy sau in franceza Anti-Gaspillage pour une Economie Circulaire.

Stiti ce inseamna Gaspillage? Inseamna “risipa”, adica francezii au dat o lege anti-risipa pentru ca asta inseamna paiele de plastic, risipa, un produs de unica folosinta utilizat pentru cateva minute ce ulterior se descompune in natura in mii de ani si incomplet ! Da, incomplet !

Cele mai recente studii arata ca exista microparticule de plastic ce nu se descompun, ele intra in « lantul trofic » si intr-un final ajung tot in tine. Tot cele mai recente studii arata ca anual mancam plastic cam cat un card bancar. Deci daca nu te-au impresionat pozele vehiculate pe net cu animale marine sugrumate de plastic, prinse in plastic, inecate cu paie din plastic, poate te trezesti auzind ca in fiecare zi mananci plastic.

Apropo, aproximativ 80% din plasticul pe care il folosim ajunge in apele marine ca sa intelegi mai bine.

La nivelul Comunitatii Europene din care facem parte, incepand cu 3 iulie 2021, produsele de unica folosinta din plastic precum farfurii, pahare, tacamuri, paie de baut, bete de urechi sunt interzise la comercializare pe teritoriul statelor membre conform Directivei (UE) 2019/904. Mai multe detalii gasiti pe site-ul https://environment.ec.europa.eu/topics/plastics/single-use-plastics/eu-restrictions-certain-single-use-plastics_en.

Plasticul si efectul nociv asupra mediului inconjurator

Plasticul si efectul nociv asupra mediului inconjurator

In Romania, la 25 august 2021, s-a publicat în Monitorul Oficial Ordonanța de guvern 6/2021, privind reducerea impactului anumitor produse din plastic asupra mediului, care prevede, printre altele, interzicerea comercializării în România a unor produse din plastic precum paiele pentru băut, furculițele, farfuriile și bețișoarele de urechi.

 Legea se aplica produselor facute complet din plastic sau partial din plastic destinate utilizarii unice sau pentru o scurta durata de timp. Asa ca nu te lasa pacalit atunci cand ajungi la un restaurant si ti se spune ca paiul din bautura ta este reciclabil sau ca este bioplastic, PLA biodegradabil sau alta inventie, tot procese chimice presupun pentru productie ce sunt la fel de daunatoare naturii si tot biodegradabile in sute si mii de ani….si iar ajungi sa mananci un card de plastic anual! Daca are aspect de plastic, este plastic! Singurul pai de baut din plastic reciclabil este cel din silicon avand proprietatile de a fi maleabil, a putea fi sterilizat etc.

Asa ca gandeste-te mai bine data viitoare cand sorbi un frappe sau un cocktail si alege Paiul din Pai, singurul produs natural, ce nu trece prin nici un fel de proces chimic, este ecologic, biodegradabil, compostabil si sa nu uitam, romanesc !

Articole similare

LASĂ UN COMENTARIU

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Fabricat in Romania

PAI DIN PAI SRL

CUI 48351944, J40/11279/2023 

Adresa: Strada Băneasa Nr. 27, Sat Dobromir, Comuna Dobromir, Jud, Constanța

Telefon: +40-759.702.207

© 2023 – 2024 – PaidinPai.ro. Toate drepturile rezervate. | Website by Croif Web Solutions.

Facem loc noii recolte!

In iulie ai 10% EXTRA DISCOUNT folosind codul: recoltanoua.

Grabeste-te si nu rata promotia!

X